НОВОСТИ

Ковачевић: Одлука МУП-а Кантона Сарајево срамна; Сутра да покажемо да граница постоји

31/08/2023

Одлука МУП-а Кантона Сарајево да забрани мирно окупљање испред зграде Суда и Тужилаштва БиХ у Сарајеву је срамна, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

 

 

– Знамо да у Сарајеву имају неколико Срба који су спремни да причају њихову причу, а за оне Србе који причају истину у Сарајеву нема мјеста – поручио је Ковачевић.

Он је рекао да тридесет Срба који су пријавили свој долазак нису добили дозволу.

– То је доказ да Срби немају никаквих права у Сарајеву – додао је Ковачевић.

Реагова је и на изјаву министара унутрашњих послова ФБиХ Раме Исака да ће спријечити окупљање на међуентитетској линији

– Немате, господине Исак, да радите ништа на територији Српске, граница постоји. Ако ће неко да угрожава нечију безбједност, то ће да добије свој одговор – рекао је Ковачевић.

Позвао је све грађане Републике Српске да сутра дођу на најављено окупљање на међуентитетској линији и покажу да граница постоји.

– Предсједник Српске Милорад Додик према Уставу изражава државно јединство, представља све нас. Српској нико неће судити и то нека буде свима јасно. Желимо да покажемо да граница постоји. Да ли мисле да треба да мирно гледамо како прогоне и подижу оптужнице против предсједника Републике и в.д директора Службеног гласника само што раде свој посао и што штите права Српске која су по уставу загарантована. Кад нападате предсједника који по Уставу представља државу, ви нападате сваког од нас – навео је Ковачевић.

Истакао је да ће грађани Републике Српске сутра мирно на својој територији да искажу јасан демократски став да Српска неће дозволити никоме да јој суди.

Ковачевић је изјавио да се сутра шаље порука да су Срби против политичких оптужница, да су против тога да неизабрани странац прогони демократски изабране лидере и представнике народа и грађана.

Говорећи о пресуди Европског суда за људска права у Стразбуру, Ковачевић је рекао да појединци све раде с циљем рушења уставног поретка у БиХ и да члан Предсједништва Жељко Комшић и апелант, његов савјетник, узалуд говоре о грађанској држави.

– Каже да грађанска опција гарантује мир, а због те грађанске БиХ смо имали рат. Грађанска БиХ никада неће постојати – закључио је Ковачевић.

Остале Вијести