НОВОСТИ

Ковачевић: Питање имовине није у надлежности ПС БиХ, већ ентитета; То се никада неће промијенити

12/06/2024

Питање имовине није у надлежности ПС БиХ, већ ентитета, поручио је данас на конференцији за новинаре делегат Клуба Срба у Дому народа ПС БиХ Радован Ковачевић, реагујући на одговор Амбасаде САД у Сарајеву на изјаву предсједника Србије Александра Вучића.

Радован Ковачевић

– Никада нећемо пристати да се то промијени – јасан је Ковачевић.

 

Подсјећамо, предсједник Србије Александар Вучић одговорио је на тврдње амбасаде САД у Сарајеву да “закључци усвојени на Свесрпском сабору у Београду представљају напад на Дејтонски споразум и институције БиХ” и затражио да конкретно одговоре како су дошли до закључка и на основу чега и ког акта да имовина припада централним властима, а не ентитетима.

 

Он је навео да су Дејтонским мировним споразумом регулисане надлежности централних власти и ентитета.

 

Из Амбасаде САД су навели да “нема потребе за поновним разматрањем добро документоване правне историје и судских пресуда у вези са имовином у БиХ”

 

Подсјетили на говор помоћника државног секретара Џејмса О’Брајена из фебруара ове године: “Постоји начин да се разговара о имовини тако што ће се о томе говорити у релевантним институцијама. Али је полазна тачка и даље јасна: имовина припада држави.”

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести