НОВОСТИ

Ковачевић поручио Бећировићу: Ми од вас не тражимо ништа, ми своју Републику Српску већ имамо

12/11/2023

Делегат у Клубу Срба у Дому народа парламента БиХ Радован Ковачевић рекао је да Денис Бећировић очигледно очајно покушава да својим свакодневним скакутањима око Милорада Додика себе представи као неког наводног великог заштитника БиХ, а све што ће из тога добити јесте да ће и своје име уписати на списак оних попут Силајџића, Лагумџије или Изетбеговића који су као резултат политичког дуела са Милорадом Додиком добили једино то да су окончали своје политичке каријере.

 

Радован Ковачевић Фото: РТРС

 

– Тако Бећировић сада говори о томе како постоји нека велика наводна стража која ће да штити, ваљда од Додика и Републике Српске, незавинсост, државност и суверенитет БиХ, али све што свакодневно ради јесте управо супротстављено ономе о чему он говори – рекао је Ковачевић, реагујући на изјаву Бећировића да је “највећа, најјача и најбројнија стража у БиХ стража која брани државност, независност и суверенитет БиХ – те да ће милиони њих у земљи и широм свијета бранити државу и да своју земљу не дају.

Ковачевић је упитао Бећировића како могу подржавати државност БиХ на начин да свакодневно учествују у рушењу Устава и нарушавању уставног поретка тако што доносе одлуке без сагласности члана Предсједништва из Републике Српске иако Устав БиХ јасно каже да одлуке из спољње политике или одбране морају имати консензус свих чланова Предсједништва.

Ковачевић је рекао како могу говорити о било каквој независности или суверенитету БиХ, а да истовремено подржавају лажног и незаконитог високог представника и још му дају за право да буде изнада свих институција и изнад представника народа и грађана у БиХ.

– Или како можете да говорите о независности и суверенитету а да подржавате постајање страних страних судија у Уставном суду БиХ – навео је Ковачевић за Срну.

И на крају још, додао је Ковачевић, Бећировић, ваљда поручујући Додику и Републици Српској, каже да они не дају своју земљу.

– Они очигледно не разумију суштину. Ми од њих не тражимо апослутно ништа, ми своју Републику Српску већ имамо – нагласио је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести