НОВОСТИ

Ковачевић: Процес против Додика и Лукића представља најригиднији примјер политичког прогона у цијелом свијету

15/10/2023

Процес који ће сутра у Сарајеву почети против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића представља тренутно најригиднији примјер политичког прогона у цијелом свијету, истакао је делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

 

 

– Ситуација да у вашу земљу дође странац без икаквог мандата и легитимитета и да сам себи за право да промијени ваш закон на начин да ћете кривично одговарати уколико не поштујете његове одлуке на које нема право, без обзира на све турбуленције у међународним односима, заиста не постоји нигдје у модерном свијету – објавио је Ковачевић на друштвеној мрежи Икс.

Уколико томе додате, навео је Ковачевић, да су мета овог прогона предсједник Републике који је мандат добио од народа на слободним и демократским изборима и законски изабран директор јавне установе, и да их притом, прогоне због тога што су извршили своје Уставом и законом прописане обавезе, ствар постаје до краја огољена.

– Да ствар буде још гора, странац који је све то урадио и страни амбасадор који је његов главни заштитник и налогодавац, свакодневно говоре о заштити суверенитета ваше земље. Суверенитета који ће они сутра заувијек сахранити. А у земљи у којој не постоји суверенитет, ни територијални интегритет не може дуго потрајати. Једино што ће трајати је Република Српска. Вјечно! – истакао је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести