НОВОСТИ

Ковачевић: Санкције притисак на Српску јер не пристаје да зарад страних погази српске интересе

18/06/2024

И овај најновији пакет америчких санкција, као и сваки до сада, представља искључиво политички притисак на руководство Републике Српске, на челу са Милорадом Додиком, због тога што никако не пристају да зарад страних и туђинских интереса погазе интересе Републике Српске и српског народа, истакао је делегат Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

 

 

– Зато видимо да и у овом објашњењу они као кључне разлоге наводе политику Милорада Додика, коју они називају “рушењем Дејтона”, али сви ми знамо да се ту ради искључиво о заштити Дејтонског споразума и о заштити загарантованих права Републике Српске – нагласио је Ковачевић за Срну поводом увођења америчких санкције за седам субјеката, те власника Инфинити групе Ђорђа Ђурића и генералног директора компаније “Калдера” Миленка Чичића.

Он је указао да није истина та да Милорад Додик напада или на било који начин руши Дејтонски мировни споразум, него је истина управо супротна – да је Милорад Додик, заједно са свима нама у Републици Српској, тај који штити Дејтонски мировни споразум, штити загарантована права Републике Српске и српског народа, и штитити све оно што нам је гарантовано када смо потписали Дејтонски мировни споразум.

Ковачевић је нагласио да су то чињенице, као што су чињенице да они на овај начин врше страшан притисак и доводе у велике проблеме значајан број људи који су запослени у овим фирмама.

Он је истакао да ће Република Српска наћи начин како да помогне привредницима Републике Српске и како да радно мјесто и плата сваког човјека буду заштићене.

Ковачевић је рекао да је истина да се Република Српска налази под великим притисцима, али је исто тако истина да ће Република Српска и овај пут изаћи као побједник, слободна и своја и са свим својим правима која су јој гарантована потписивањем Дејтонског споразума 1995. године.

– Да су све ове ствари, које су они навели у овом срамном и лажном објашњењу, тачне, онда би сигурно из америчке Амбасаде ове информације доставили Тужилаштву БиХ, за које се толико труде да постоји, иако оно егзистира на основу наметнуте одлуке и изван Устава БиХ, па би онда Тужилаштву БиХ омогућили да такве лажи доказује као истину – додао је Ковачевић, који је и портпарол СНСД-а.

С обзиром на то, истакао је Ковачевић, да су потпуно свјесни да то нема никакве везе са истином и реалношћу, онда прибјегавају оваквим мјерама које нису ништа друго него политички притисак на Републику Српску због тога што не одустаје да зарад туђих и страних интереса погази интересе Републике Српске и српског народа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести