НОВОСТИ

Ковачевић: Сарајево већ осудило Додика и Лукића, процес је само политичка фарса

15/08/2023

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић истакао је да је Сарајево већ осудило предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића и да је процес против њих само политичка фарса.

– Док нама говоре да не требамо коментарисати непотврђену оптужницу, бивши високи функционери СДА већ жале што ће Додик и Лукић добити мање казне затвора него што би они жељели. У најмању руку је занимљиво да не кажу да би могли добити, него већ констатују да ће добити – навео је Ковачевић на друштвеним мрежама.

 

Он је додао да се у овој ситуацији морамо присјетити бившег отправника послова у Амбасади САД Николаса Хила, који је при одласку из БиХ, у својој опроштајној колумни у којој је на првом мјесту за скоро све проблеме оптужио Додика и Човића, на крају констатовао и да је један од највећих проблема чињеница да су Суд и Тужилаштво БиХ под апсолутном контролом СДА.

 

– У том контексту треба разумјети и ову неопрезно искрену изјаву Алме Чоло – истакао је Ковачевић, коментаришући изјаву правнице и некадашњег дугогодишњег члана СДА Алме Чоколо која је рекла да оптужница против Додика и Лукића “није довољно добро и да неће резултирати одговарајућом казном2.

 

Ковачевић, који је и портпарол СНСД-а, је нагласио да је потпуно јасно да је оптужница против Додика и Лукића искључиво политичке природе и да је у питању нескривени и најригиднији облик политичког прогона који за циљ има слабљење позиције и припрему за коначни обрачун са Републиком Српском

 

– Зато је битно да данас, сви као један, дигнемо глас и јасно поручимо: Српску и слободу не дамо! – истакао је Ковачевић.

Остале Вијести