НОВОСТИ

Ковачевић: Шмит је убједљиво највећи проблем и највећа криза БиХ

19/12/2023

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио да се, уз све проблеме које БиХ очигледно има, Кристијан Шмит сваким даном труди да докаже да је он убједљиво највећи проблем БиХ.

 

 

Ковачевић је истакао да Шмит није помогао нити допринио да се иједан проблем у БиХ ријеши већ је, напротив, увијек изазивао нове проблеме и кризе у БиХ.

– Управо је он највећи проблем и криза у БиХ и сада већ постаје криза у континуитету. Очигледно је да Шмит јадан не може да схвати да он није високи представник у БиХ, да нема право да апсолутно било шта намеће БиХ нити заједничким институцијама. У БиХ одлуке могу да доносе искључиво представници грађана у парламентима и другим институцијама, а притисак на представнике грађана у парламентима могу да врше искључиво грађани – рекао је Ковачевић, који је и портпарол СНСД-а.

Према његовим ријечима, Шмит је у БиХ нико и ништа и његов домет ће остати такав.

Уколико он, ипак, одлучи да инсистира на томе да покуша нешто да наметне, каже Ковачевић, једино што би могао тиме да произведе јесте да доведе у питање и само одржавање избора у БиХ.

– И видимо да на крају сам за себе каже како постоји човјек у граду. Очигледно то јесте његов домет. Лажни високи представник у сарајевској котлини. Оно што је битно јесте да високи представник никада неће бити у Републици Српској и остатку БиХ – рекао је Ковачевић за Срну.

Кристијан Шмит данас је у Сарајеву затражио од Парламентарне скупштине БиХ да у што скоријем времену донесе измјене и допуне Изборног закона БиХ с циљем, како је рекао, заштите интегритета изборног процеса или ће у супротном он то урадити.

Остале Вијести