НОВОСТИ

Ковачевић: Шмит у изјави за Фајненшел тајмс потпуно обрнуо тезе

27/09/2023

Делегат Клуба српског народа у Дому народа ПС БиХ Радован Ковачевић каже да је изјава Кристијана Шмита за Фајненшел тајмс “да БиХ док се не ријеши Милорада Додика не може у Европску Унију” потпуно промашена.

 

 

– Кристијан Шмит потпуно је обрнуо тезе. Шта нам он поручује, поручује да човјек који је избор грађана, који је побједник слободних и демократских избора не може да буде ту и да води земљу у ЕУ. А с друге стране да неко ко је као Кристијан Шмит, без било каквог легитимитета, треба да буде у БиХ – навео је Ковачевић.

Ковачевић каже да БиХ не може према ЕУ, док постоји било ко, ко се представља као високи представник и док постоје било какви странци у Уставном суду.

– Када то промијенимо, онда ћемо моћи да причамо о путу ка ЕУ. Такође, у том тексту пише УН-ов високи представник за БиХ, а причамо о човјеку чије је именовање било на сједници Савјета безбједности УН, међутим није прошло. Шмит није добио подршку одређених земаља за именовање – каже Ковачевић.

Навео је да у том тексту за Фајненшл тајмс пише да треба да буде склоњен Додик, због “своје неурачунљиве политике”.

– О чему ми овдје говоримо?! То нам говори човјек који има хистеричне нападе. То нам говори човјек који за легално изабране представнике говори да су мајмуни у циркусу. И то као гост у земљи. То нам говори човјек који подржава нацисте, Хитлерове официре. Мислим да је то стварно неозбиљно и мислим да БиХ не може нигдје, док Кристијан Шмит не оде – истакао је Ковачевић.

Наводи и да ће БиХ ићи пут ЕУ или било гдје друго само у складу са избором грађана.

– Избор грађанa Републике Српске је Додик и на то подсјећам Шмита и све друге – закључио је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести