НОВОСТИ

Ковачевић: Срамна мржња дијела опозиције према Српској, сигурни смо да већинска Србија мисли другачије

10/12/2023

Срамна је и забрињавајућа мржња коју, како се ближе избори у Србији, све више и све отвореније испољавају активисти и симпатизери дијела опозиције из Србије према Србима из Републике Српске и БиХ, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

 

 

– Уз бројне одвратне, па чак и фашистичке увреде, сада се спомињу и блокаде саобраћајница којим грађани Републике Српске долазе у своју Србију. Зар је то Србија без насиља?! – упитао је Ковачевић.

Он је нагласио да Република Српска, нажалост, памти и вријеме кад јој је било најтеже и кад јој је и Србија затворила границе.

– Република Српска је захвална предсједнику Србије Александру Вучићу што је јасно и гласно рекао да се тако нешто више никада неће догодити. Захвална је Српска Вучићу и на томе што заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком чини све да граница између нас, који смо један народ, буде све тања. Чисто административна, а никако суштинска – истакао је Ковачевић.

Неки други нека се запитају, рекао је он, са каквим симпатијама народ Српске да гледа на оне који их свакодневно вријеђају и називају геноциднима или примитивнима.

– Борба за слободу и право да се браниш и опстанеш на свом вјековном огњишту у српском народу никад се није називало геноцидом. А примитивни смо онолико колико су били и наши преци попут, на примјер, Јована Дучића, Петра Кочића, Иве Андрића, Алексе Шантића, Меше Селимовића или Бранка Ћопића – објавио је Ковачевић на друштвеној мрежи Икс.

Он је нагласио да је Република Српска данас комад земље на којем живи народ који највише од свих на свијету воли баш Србију.

– Сигурни смо да је та љубав узвраћена и из Србије за Српску. Сигурни смо и да је то већинска Србија! – рекао је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести