НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Ковачевић: Српска остаје потпуно одлучна у заштити Дејтона, Шмит није високи представник

01/07/2023

Република Српска остаје потпуно одлучна на путу заштите Дејтонског споразума, уставног поретка и уставне позиције Српске у дејтонској БиХ и то никаква одлука лажних представника не може да промијени, рекао је делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

 

Радован Ковачевић Фото: РТРС

 

“Српска позива на дијалог кључне факторе у БиХ јер сви морамо бити свјесни да само унутрашњим договором и консензусом можемо пронаћи начин за опстанак БиХ уколико воља за опстанак уопште више постоји”, рекао је Ковачевић.

Ковачевић истиче да Република Српска неће пристати да Уставни суд БиХ неуставним одлукама руши уставни поредак БиХ и напада уставну позицију Српске као и српског конститутивног народа, а самим тим и других конститутивних народа у БиХ.

“Кристијан Шмит није високи представник, а све и да јесте, високи представници немају право да поништавају законе нити да доносе било какве одлуке или да узимају за себе улогу парламената”, каже Ковачевић.

Ковачевић је рекао да ће Република Српска те ствари употпуности игнорисати и позвао на разговор кључне унутрашње факторе у БиХ.

“То је једини начин на који можемо изаћи из ове кризе које је својим неуставним одлукама и нападом на уставни поредак направио Уставни суд БиХ тако што је прегласавао Србе, прегласавао Хрвате и на крају донио одлуку да Срби у БиХ уопште више нису потребни и да немају право гласа, то су ствари које су недопустиве и којима ће Српска потпуно јасно одупријети и против таквих појава се изборити”, јасан је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести