НОВОСТИ

Ковачевић: Сваки маргиналац из политичког Сарајева жели постати битан преко Додика

01/10/2023

Евидентно је да сваки маргиналац из политичког Сарајева мисли да ће постати нешто битан уколико нападне или увриједи Милорада Додика, рекао је делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић, реагујући на изјаву федералног министара унутрашњих послова Раме Исака.

 

 

– Међутим, требало би да се, ако имају имало памети, поуче да на Милорада Додика “скакућу” сви сарајевски политичари већ преко 20 година и да они, један по један, одлазе у политичку историјску пензију, а да је Милорад Додик ту и да је све јачи и јачи – рекао је Ковачевић.

Он је додао да је Додик још увијек итекако избор број један грађана Републике Српске.

– С друге стране, само је из Федерације могуће да имате министра полиције и министра војске који долазе из исте коалиције и који су обојица имали озбиљне проблеме са законом и који су били пресуђивани – рекао је Ковачевић.

Ковачевичевић је рекао да Додик никада није имао проблеме са законом, а био је под лупом свих могућих тужилаштава који су били под притисцима свих могућих амбасада да ископају Додику било шта.

– На крају су се досјетили тога да доведу некаквог странца који нема никакав легитимитет, којег нико није изабрао, који нема никакву функцију и никакву улогу у БиХ и онда су њему дали да он сам напише да ће он да мијења и намеће законе и ако не буде поштовао његове законе, који не вриједе баш ништа, да ће онда да иде у затвор – рекао је Ковачевић.

Он је рекао да ће све то да падне као што су пали и сви досадашњи напади и на Милорада Додика и Републику Српску.

“Оно што ће на крају да остане јесте јак Милорад Додик, јака Република Српска и, на крају крајева, слободна Република Српска”, рекао је Ковачевић.

Подјећамо, Милорад Додик је јуче изјавио да ће се у неком будућем периоду можда створити могућност предлагања споразума о мирном разлазу између Републике Српске и Федерације БиХ.

То је засметало федералном министару унутрашњих послова Рами Исаку, који се поново обрушио на предсједника Српске.

“Милораде, ти једино можеш ‘мирно отићи’ с босанскохерцеговачке политичке сцене и још ‘мирније ући’ у судницу Суда Босне и Херцеговине као оптуженик – што и јеси. Искористи дане на слободи, уживај у босанскохерцеговачким природним љепотама, планинама, посјети Неум, Пливски водопад, Башчаршију, Сметове, дружи се с породицом и не размишљај о ‘мирном осигурању бољег живота’. Имаћеш Милораде времена да о миру, животу, спокоју и филозофији размишљаш у државном затвору у Војковићима”, навео је Исак.

Остале Вијести