НОВОСТИ

Ковачевић у Бриселу: БиХ и 30 година послије рата под протекторатом страног агента и ОХР-а

27/03/2024

Делегат у Клубу Срба у Дому народа у Парламентарној скупштини БиХ Радован Ковачевић рекао је у Бриселу да је БиХ и 30 година након грађанског рата под протекторатом страног агента и Канцеларије високог представника која није у складу са било каквом позитивном и модерном праксом 21. вијека.

Ковачевић је, у обраћању на 71. пленарном засједању Конференције парламентарних одбора за послове ЕУ у Европском парламенту, рекао да Канцеларија високог представника представља отворено уништење демократских принципа и воље грађана који су изабрали своје представнике, упитавши да ли је то у складу са стубом вриједности ЕУ или владавином права.

 

Он је рекао да се, у истом смислу, може говорити и о страним судијама које, у одсуству домаћих судија, сами доносе одлуке о прошлости, садашњости и будућности грађана БиХ.

 

Упитао је да ли је то нормална ситуација за земљу која отвара преговоре са ЕУ, поручујући да будућност БиХ мора да припада њеним грађанима и народима и демократски изабраним представницима.

 

– Стога нам је још једном потребна ваша помоћ да постанемо стварно суверени, без било које врсте страног протектората или страних судија – рекао је Ковачевић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести