НОВОСТИ

Ковачевић: Уставни суд БиХ изашао изван својих Уставом предвиђених оквира

19/06/2023

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да је Уставни суд БиХ изашао изван својих Уставом предвиђених оквира, а предвиђени оквири су ти да би Уставни суд требао да штити Устав.

 

Радован Ковачевић

 

“Умјесто тога, Уставни суд БиХ већ одавно, прегласавајући Србе, а најчешће и Србе и Хрвате, крши Устав БиХ и покушава да промијени уставну структуру у БиХ”, рекао је Ковачевић.

Ковачевић каже да се грдно вара свако ко мисли да ће Република Српска заувијек нијемо посматрати како неко злоупотребљавајући Уставни суд БиХ крши Устав БиХ, насилно мијења структуру БиХ и увијек на штету Републике Српске и на штету српског народа.

“Република Српска ће учинити све да заштити Устав БиХ, заштити сва права која су Републици Српској Уставом и Дејтонским споразумом гарантована, али исто тако да заштитимо сва права и за друге конститутивне народе и за други ентитет у БиХ”, рекао је Ковачевић.

Он истиче да БиХ може опстати искључиво на ономе на чему је утемељена, а то је Дејтонски споразум и Дејтонски Устав БиХ који је једини важећи и који је једини могућ за БиХ.

“Свако ко мисли да прекрајањем Устава, користећи Уставни суд БиХ као средство тог прекрајања, може да створи некакву БиХ која иде ка томе да постане грађанска се грдно вара и треба да рачуна на то да Република Српска никада тако нешто неће дозволити”, јасан је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести