НОВОСТИ

Лајчак: Срби да учествују на новим изборима на сјеверу КиМ

06/06/2023

Срби са сјевера Косова и Метохије треба да учествују на новим изборима, поручио је данас специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак након састанка са представницима Српске листе.

 

 

Лајчак је након заједничког састанка са специјалним изаслаником САД за западни Балкан Габријелом Ескобаром и представницима Срба на Косову и Метохији навео да се ниједно политичко рјешење за деескалацију тензија на сјеверу Покрајине не може постићи без становништва којег се то тиче.

– Са представницима Српске листе и цивилног друштва истакли смо потребу да Срби са Косова и Метохије учествују на новим изборима – написао је Лајчак на Твитеру.

Српска листа је саопштила да је разговарано о новонасталој кризи на сјеверу Косова и Метохије и да су предсједник Горан Ракић и потпредсједници Драгиша Миловић и Игор Симић поновили легитимне захтјеве српског народа који данима мирно протестује на сјеверу.

Лајчак и Ескобар раније данас разговарали су са предсједницом самопроглашеног Косова Вјосом Османи, као и са опозиционим странкама Албанаца.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести