НОВОСТИ

Љубојевић: Тривићева може да прича само у име своје вагон странке, а не Срба и Српске

15/11/2023

Потпредсједница Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић изјавила је да никога у Српској не треба да чуди то што је Јелена Тривић против организовања скупова “Граница постоји” јер се са њих шаљу поруке о очувању Српске, што је у супротности са њеним ставовима који су, са друге стране, сагласни са погледима Кристијана Шмита и политичког Сарајева.

 

 

– Ставови Тривићеве, као и њене вагон странке одавно никога не занимају у Републици Српској, али нас веома занима у чије име она говори? У име народа Републике Српске сигурно не, јер је њихово присуство на тим скуповима у старту демантује. А све и да није тако, самозвана и самопроглашена предсједница Републике Српске нема капацитет да говори у име тог истог народа који је показао на изборима шта о њој мисли – нагласила је Љубојевићева.

Указавши да је Тривићева за федералне медије рекла да смо “сви ми одавно признали Шмита”, Љубојевића је упитала – одакле предсједница Народног фронта црпи право да говори у множини?

– У име српског народа нити може, нити има право да прича. Подсјетила бих Тривићеву да је српски народ на протеклим општим изборима показао кога жели за свог лидера и предсједника, а то је Милорад Додик, патриота, човјек од ауторитета и става који је спреман и на властиту жртву зарад очувања Републике Српске, њених институција и српског народа, а не особу која би продала и Републику, и Србе и имовину зарад властитих интереса – нагласила је она за Срну.

Љубојевићева је истакла да је, срећом по Српску и српски народ, Тривићева била и остала маргинална политичка личност, која, са својих десетак чланова партије, има пролаз још само у сарајевски медијима гдје је објеручке дочекују жељни српско-српских напада, које им она сервира у довољним количинама.

– Зато је крајње вријеме да се лажна предсједница отријезни од прошлогодишњег слављеничког шампањца, врати у реалност и сагледа чињенице – легално и легитимно изабрани предсједник Републике Српске је Милорад Додик који представља свој народ и нашу Републику Српску. Та иста Република Српска не признаје Шмита, БиХ нема високог представника и Јелена Тривић није предсједник Републике – поручила је Љубојевићева.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести