НОВОСТИ

Лукашенко: Без обзира на притиске Додик брине о својој отаџбини и народу

27/09/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик брине о својој отаџбини и народу и штити националне интересе без обзира на спољне притиске, истакао је предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко у писму које је упутио Додику.

МИНСК, 20. ЈУНА /СРНА/ – Састанак српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Бјелорусије Александра Лукашенка.

– Дозволите ми да изразим искрену захвалност за топле и срдачне ријечи које сте ми упутили поводом мог рођендана. Веома ми је пријатно чути те ријечи од човјека који се такође брине о својој отаџбини и народу и штити националне интересе, без обзира на разне спољне притиске без преседана – навео је Лукашенко.

 

Нагласио је да у потпуности дијели Додиково мишљење које се односи на неопходност даљег развоја билатералних односа, као и достизање вишег нивоа квалитета односа Српске и Бјелорусије.

 

Потврдио је спремност Бјелорусије да помогне на све начине.

 

– Са задовољством се сјећам нашег сусрета и отвореног конструктивног дијалога. Рад сам да Вас поново угостим на гостопримљивој бјелоруској земљи. Примите, Ваша Екселенцијо, моје срдачне жеље за добро здравље, добар дух, као и изразе мога великог поштовања према Вама – навео је Лукашенко у писму.

Остале Вијести