НОВОСТИ

Лукић: Сломиће зубе у борби са најбољима с ових простора

14/03/2024

Вршилац дужности директора “Службеног гласника Републике Српске” Милош Лукић оцијенио је да су посљедње санкције америчке администрације званичницима у Српској доказ да умирућа империја жели да стави до знања да са позиције коју је имала на свјетској политичкој сцени неће отићи без борбе.

 

“Ово је тренутак у историји у којем ће још једна империја сломити зубе баш у борби против најбољих са ових простора, као што се то раније десило Отоманској империји или Аустроугарској”, рекао је Срни Лукић, коментаришући увођење америчких санкција генералном секретару и савјетнику предсједника Републике Српске Јелени Пајић Баштинац и Браниславу Окуки, те предсједавајућој Вијећа народа Сребренки Голић.

Он је навео да су људи којима су јуче уведене санкције пажљиво одабрани од администрације САД, а кључ је што су сарадници предсједника Српске Милорада Додика, уз низ других разлога.

“Голићева годинама посвећено учествује у очувању независности и дејтонске позиције Српске и било је потребно послати поруку да САД не заборављају на било кога ко се у неком тренутку своје каријере нашао супротстављен њеним интересима”, навео је Лукић.

Он је рекао да је Пајић Баштинац, као несумњиви стручњак за правна питања и функцију генералног секретара предсједника Републике обавља беспријекорно, мета због тога што су они зацртали да било кога младог, професионалног и одговорног спријече у раду на плану доприноса развоју Српске.

“Санкције господину Окуки, као хероју Одбрамбено-отаџбинског рата који је шест пута рањен у борби, треба да свим нашим борцима поруче да се и даље сматрају непријатељима, иако је од завршетка рата прошло 28 година”, додао је Лукић.

Он је оцијенио да се на основу тога коме су уведене санкције јасно може направити под‌јела на људе који су на страни Српске у односу на оне који служе некоме ко жели нестанак Републике.

“САД, које су настале на злочину и насиљу и на сличан начин дошле до позиције свјетског хегемона, вјероватно сматрају да су то кључни инструменти њиховог функционисања. И због тога се не треба искључити сценарио на чијем крају стоје и физички обрачуни са онима који су против такве политике, а који нису одустали од борбе под претходним притисцима”, рекао је Лукић.

Канцеларија за контролу стране имовине америчког Министарства финансија саопштила је да је увела санције генералном секретару и савјетнику предсједника Републике Српске Јелени Пајић Баштинац и Браниславу Окуки, те предсједавајућој Вијећа народа Сребренки Голић јер су организовањем и обиљежавањем Дана Републике Српске – 9. јануара “подривали мир и стабилност у БиХ”.

Остале Вијести