НОВОСТИ

Лукић: Тражили смо поновно спајање процеса против Додика и мене; Суд доказао да је ово политички процес (ВИДЕО)

29/01/2024

Одбране предсједника Републике Српске Милорада Додика и мене су у кохезији и тражили смо поновно спајање поступака, рекао је в.д. директор Службеног гласника Милош Лукић.

 

– Видјели сте да су поступке против мене и Додика на посљедњем процесу. Правници су усаглашени, да за то није било основе. То је само још један корак, који нама свима показује да је ово политички процес – истиче Лукић.

Додаје, да сматра да ће правда побиједити.

– Оваквим поступцима само буде љутњу. Све ово је дио једне свеукупне силе, којој је стало да предсједника Српске доведу у судницу, да тиме покажу своју моћ. Нису свјесни да им се свака таква ситуација “обије о главу”, те се ствара утисак о њиховој неспособности, као и увид у огромне пропусте рочишта, са којег увијек изађу незадовољни – истиче Лукић.

Када је у питању посљедњи корак Суда БиХ, односно раздвајање процеса против предсједника Републике и Лукића, он додаје да су њихове одбране већ затражиле поновно спајање поступака.

– Генерално наше одбране су у кохезији, у том смислу смо од почетка спремни на овај процес – додаје Лукић.

Лукић додаје, да много о самом легитимитету Суда БиХ, говори чињеница да је предсједник овог суда у притвору због оптужбе да је скривао доказе.

Додаје да је његово здравствено стање тренутно добро.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести