НОВОСТИ

Мастиловић: Плаше се научне истине о Сребреници и покушавају да бетонирају “своју истину”

25/04/2024

Директор Института историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић рекао је да се неко очито плаши научне истине о Сребреници и покушава у УН да бетонира “своју истину”, као што је то урађено у Хашком трибуналу.

 

 

– Догађаји у Сребреници, по међународном праву и научним критеријумима, не могу бити окарактерисани као геноцид, а у Хашком трибуналу су тако окарактерисани и сада желе Србима да наметну етикету геноцидности у УН – рекао је Мастиловић.

Он је рекао да највећа опасност резолуције о Сребреници, имајући у виду судбину српског народа у прошлом вијеку, лежи у томе да се Србима на овом простору спрема нови егзодус.

Мастиловић је нагласио да се бошњачка политика није одрекла ратних циљева и да и данас има исте менторе у западном свијету, прије свега Њемачку.

Он је рекао да ће резолуција унијети додатни раздор у БиХ, али и произвести проактивну политику Српске о обавјештавању свјетске јавности о геноциду над Србима на овим просторима у Другом свјетском рату.

– Треба натјерати Њемачку да се суочи са својом прошлошћу, па тек онда нек прави нове митове на Балкану. У Њемачкој никад није престала ревизија историје – истакао је Мастиловић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести