НОВОСТИ

Мазалица: Ратна застава тзв. Армије РБиХ на Влашићу још једна провокација

17/09/2023

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица рекао је Срни да подизање ратне заставе такозване Армије БиХ на Влашићу представља још једну провокацију бошњачких политичара према припадницима друга два народа.

 

 

– Постављање ратне заставе тзв. Армије БиХ на овакву видљиву и истакнуту тачку је још једна провокација. Поставља се питање да ли би овакав предмет, с обзиром на туристичку димензију поменутог врха, требао добити и дозволу кантоналних власти? Свакако представља величање рата и гурање прста у око онима који су били на супротстављеним странама – нагласио је Мазалица.

Он је указао и да су симптоматичне ријечи начелника Травника /Кенана Даутовића/ “и да смо способни издићи се изнад партикуларних интереса било које врсте и природе”.

– Какви су то интереси када се ставља застава армије само једног народа, ако нису партикуларни, и какво је то ментално острво и пећина у којој живи начелник општине кад је за њега то “издизање”? Он је заиста убијеђен да су Срби и Хрвати били залуђени и грешком ступили у ВРС и ХВО, а да су се “издигли”, требали су ваљда приступити армији која их је убијала, затварала и протјеривала са својих огњишта – нагласио је Мазалица.

Он је истакао да је ово још један показатељ и кризе идентитета у смислу постављања грба српске династије Котроманића.

– Све заједно са љиљанима, хришћанским симболом Богородице, али који се, нажалост, користио у борбама против Срба и хришћана. У сваком случају, та застава није подигнута да слави Котроманиће и Богородицу, већ да провоцира Србе и Хрвате, те да они заобилазе врх Влашића у планинарењу и другим активностима – напоменуо је Мазалица.

Приликом подизања ратне заставе такозване Армије БиХ на Влашићу у оквиру манифестације “Дани побједе, дани поноса”, начелник општине Травник Кенан Даутовић изјавио је да ће “сви Бошњаци бескомпромисно бранити БиХ уколико буде потребе за тим”.

Остале Вијести