НОВОСТИ

Мазалица: Ратна застава тзв. Армије РБиХ на Влашићу још једна провокација

17/09/2023

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица рекао је Срни да подизање ратне заставе такозване Армије БиХ на Влашићу представља још једну провокацију бошњачких политичара према припадницима друга два народа.

 

 

– Постављање ратне заставе тзв. Армије БиХ на овакву видљиву и истакнуту тачку је још једна провокација. Поставља се питање да ли би овакав предмет, с обзиром на туристичку димензију поменутог врха, требао добити и дозволу кантоналних власти? Свакако представља величање рата и гурање прста у око онима који су били на супротстављеним странама – нагласио је Мазалица.

Он је указао и да су симптоматичне ријечи начелника Травника /Кенана Даутовића/ “и да смо способни издићи се изнад партикуларних интереса било које врсте и природе”.

– Какви су то интереси када се ставља застава армије само једног народа, ако нису партикуларни, и какво је то ментално острво и пећина у којој живи начелник општине кад је за њега то “издизање”? Он је заиста убијеђен да су Срби и Хрвати били залуђени и грешком ступили у ВРС и ХВО, а да су се “издигли”, требали су ваљда приступити армији која их је убијала, затварала и протјеривала са својих огњишта – нагласио је Мазалица.

Он је истакао да је ово још један показатељ и кризе идентитета у смислу постављања грба српске династије Котроманића.

– Све заједно са љиљанима, хришћанским симболом Богородице, али који се, нажалост, користио у борбама против Срба и хришћана. У сваком случају, та застава није подигнута да слави Котроманиће и Богородицу, већ да провоцира Србе и Хрвате, те да они заобилазе врх Влашића у планинарењу и другим активностима – напоменуо је Мазалица.

Приликом подизања ратне заставе такозване Армије БиХ на Влашићу у оквиру манифестације “Дани побједе, дани поноса”, начелник општине Травник Кенан Даутовић изјавио је да ће “сви Бошњаци бескомпромисно бранити БиХ уколико буде потребе за тим”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести