НОВОСТИ

Мазалица: Српска се све више позиционира у међународној политици

27/01/2024

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица поручио је да се Српска све више позиционира у међународној политици захваљујући интензивним контактима руководства Српске са представницима осталих земаља.

 

Мазалица је оцијенио да то, између осталог, показује и посјета министра спољних послова Мађарске Петера Сијарта Бањалуци, али и најављени сусрети предсједника Српске Милорада Додика са предсједницима Русије Владимиром Путином, Бјелорусије Александром Лукашенком, Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, као и са мађарским премијером Виктором Орбаном.

-Такви састанци су важни уз сва ова оспоравања Републике Српске у смислу државотворног ентитета у оквиру БиХ – рекао је Мазалица Срни.

Он је констатовао да је Мађарска чланица ЕУ и да њен глас може помоћи економским и политичким интересима Републике Српске, а посебно противљење Мађарске евентуалним санкцијама Српској.

– Мађарска је утицајна земља и њен утицај се шири. Све је више таквих суверенистичких идеја и покрета у различитим земљама ЕУ. У Словачкој је опет побиједио /премијер/ Роберт Фицо, који је велики пријатељ Срба и није признао Косово и опире се глобалистичкој идеологији и политикама ЕУ које слиједе тенденције које дерогирају посебности народа – истакао је Мазалица.

Он је додао да је управо отпор глобализму нешто што повезује Републику Српску и остале земље.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести