НОВОСТИ

Милачић: Једна од најсрамнијих одлука у модерној историји Црне Горе

23/05/2024

Влада Црне Горе је гласањем за резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН урушила углед земље и отворено издала велики дио властитог народа, поручио је предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић.

 

 

– Овај чин представља једну од најсрамнијих епизода у модерној политичкој историји Црне Горе. Својим гласом Влада је показала потпуни недостатак поштовања према великом дијелу својих грађана али, суштински, и државе Црне Горе, означивши почетак додатне поларизације друштва – навео је Милачић у писаној изјави.

Он је истакао да директна одговорност за све посљедице које услиједе након ове одлуке на унутрашњем и регионалном плану лежи на Влади Црне Горе.

– Овај потез не може и не смије проћи без одговарајуће реакције српског народа у Црној Гори – навео је Милачић.

Милачић је позвао све чиниоце у оквиру српског друштвено-политичког корпуса да се одлучно одреде према овом срамном поступку Владе Црне Горе, којим је нанесена огромна штета српском народу у Црној Гори.

– Сада је тренутак да покажемо јединство и одбранимо елементарне вриједности, достојанство и интегритет – закључује Милачић.

Генерална скупштина УН данас је усвојила нацрт резолуције о Сребреници коју је бошњачки дио мисије БиХ при УН иницирао самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, а чији су предлагачи Њемачка и Руанда.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године, на чијем челу је био водећи израелски историчар и стручњак за Холокауст Гидеон Грајф, закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште.

Комисија од 10 свјетских експерата закључила је да Срби никада нису имали такав план ни у Сребреници нити на било ком другом мјесту.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести