НОВОСТИ

Мркајић: До петка иницијатива за смјену Дедића

12/12/2023

Одборник СНСД-а у Скупштини општине Братунац Марко Мркајић рекао је данас Срни да ће до петка, 15. децембра, бити формулисана и поднесена иницијатива за смјену потпредсједника братуначке Скупштине Вехида Дедића због његовог ратног пута и признања да је био припадник злогласног одреда “Ел муџахедин”.

 

 

Пријаву против Дедића због ових пријетњи, у петак, 8. децембра, поднио је предсједник Удружења грађана “Источна алтернатива” Републике Српске Војин Павловић.

Он је Срни потврдио да је поднио пријаву против Дедића због његове ратне биографије, учешћа у злогласној јединици “Ел муџахедин” и пријетњи, те навео да постоји видео-снимак на друштвеним мрежама у којем Дедић говори о свом ратном путу и жељи да коље све што је српско.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина обавијештен је о пријави против Дедића и наредио је предузимање мјера на документовању кривичног дјела јавно изазивање и подстицање насиља и мржње.

У Полицијској управи Зворник Срни је речено да је полиција у Братунцу 8. децембра примила пријаву због ширења мржње на националној основи.

– Братуначка Полицијска станица примила је пријаву коју је поднијело лице из Братунца чији су иницијали В.П. које је навело да, због тих пријетњи, страхује за личну и безбједност грађана своје националности – навели су из Полицијске управе Зворник.

Остале Вијести