НОВОСТИ

“На антидејтонске изјаве из политичког Сарајева нема реакције”

09/04/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да он није устао једно јутро и из чиста мира ставио на сто могућност да Република Српска постане независна држава и нагласио да Републику Српску на ту могућност наводе упорне антиуставне и антидејтонске изјаве, попут ових посљедњих о имовини.

 

 

“Када из Сарајева према Републици Српској долазе антиуставне и антидејтонске изјаве нико од људи са којима смо направили договор о заједничким институцијама не реагује на начин да каже да су те изјаве лоше и да не доприносе атмосфери сарадње, па када одговорим на такве поруке онда сви скоче, па тако и Елмедин Конаковић”, подсјетио је Додик у изјави за Срну.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Конаковића да би од сецесије, напуштања институција БиХ или њихове блокада највећу штету имали грађани Републике Српске, Додик је оцијенио да је штета што Конаковић није сугерисао Денису Бећировићу, Зукану Хелезу или Душки Јуришић да такав приступ који су они заузели не иде у прилог БиХ.

“Сљедећи пут прије реакције на моју реакцију нека виде одакле је кренула акција. Биће мање неспоразима ако то учини и Конаковић и остали. Цијеним министра (иностраних послова у Савјету министара Елмедина) Конаковића и поруке сарадње које шаље, али његов курс очито не слиједе сви у ФБиХ са којима смо договорили учешће у заједничким институцијама”, истакао је предсједник Републике Српске.

Остале Вијести