НОВОСТИ

Наставак суђења Дудаковићу и осталима за злочине над Србима

18/12/2023

У Суду БиХ данас ће бити настављено суђење у предмету “Атиф Дудаковић и други” за злочине почињене над Србима у више крајишких општина.

На суђењу прије седам дана свједочили су Милован Балабан и Спаса Топаловић о члановима својих породица који су у септембру 1995. остали на подручју Босанског Петровца, гдје су убијени, а касније су њихова тијела ексхумирана.

 

Балабан је, на питања одбране, рекао да његов отац није био припадник Војске Републике Српске и да нема сазнања да је приликом идентификације наведено да је био у војсци.

 

Спаса Топаловић је тада испричала како је сазнала да јој је дјед настрадао и да је био сахрањен на приватној парцели код гробља у Кључу и да је убијен моторном пилом.

 

За злочине на подручју Босанског Петровца, Кључа, Босанске Крупе и Санског Моста, укључујући убиства више од 300 особа, прогоне и уништење вјерских објеката, оптужени су бивши командант и припадници Петог корпуса такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић, Санел Шабић, Ибрахим Шиљедић, Сафет Салихагић, Адис Зјакић, Хасан Ружнић, Реџеп Злојић, Самир Солаковић, Фатмир Муратовић, Мухарем Алешевић, Хусеин Балагић, Един Домазет, Ејуб Кожењић, Ибрахим Надаревић и Саид Мујић.

 

Остале Вијести