НОВОСТИ

Настављају се опструкције Љубише Петровића

01/03/2023

Опструкције Љубише Петровића се настављају. Материјали неопходни за одржавање редовне сједнице Скупштине града данима су у канцеларији градоначелника. И поред апела и ургенција, још увијек нису достављени. Због тога није могуће одржавање сједнице Скупштине на којој су се на дневном реду требали наћи стратешки документи и програми за развој града, те бројни извјештаји о раду Градске управе, каже предсједник Скупштине града.

 

Настављају се опструкције Љубише Петровића

Љубиша Петровић

 

“Нисам у могућности да сазовем редовну сједницу Скупштине града из простог разлога што постоји блокада и опструкција која је континуирана од стране градоначелника и Градске управе Бијељина. Блокада се састоји у томе да се материјали који су по плану и програму рада предвиђени за јануар и фебруар налазе у кабинету градоначелника“, рекао је предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић.

Не игнорише Петровић само скупштину, него и саме грађане. Са свих страна стижу жалбе представника Мјесних заједница. Свугдје је прича иста. Долазио, обећао и није испунио. Рупе на путу, блато, баре, дивље депоније и даље стоје, кажу мјештани МЗ “15. Мајевичка“.

“Ево полако истиче шест мјесеци. Не да није ништа урађено, него нисмо добили ни одговор. Овдје на овом дијелу улице имамо откривене шахте. Чак ни поклопци на те шахте нису стављени“, каже члан Савјета МЗ “15. Мајевичка” Драгиша Арсеновић.

У сваком мандату је бар нешто урађено, а сад немају ни коме да се обрате. За све ово вријеме добили су тротоар дебљине три цм, за који није постојала ни пројектна документација.

“Тротоари у улици Светозара Ћоровића комплетно да се ураде и са лијеве и са десне стране. Ако не може с обје, бар са десне стране, због безбједности дјеце и грађана који ту живе”, каже предсједник Мјесне заједнице “15. Мајевичка” Предраг Тешић.

“Градска управа неће да финансира израду пројекта. Када сам питао на основу чега радите тендер, уговор и све, речено ми је дословце овако: ‘Радимо на основу усменог договора’“, додаје члан Савјета МЗ Драгиша Арсеновић.

Грађани ове и осталих мјесних заједница поручују да им је доста састанчења и празних обећања. Желе некога ко може понудити конкретна рјешења и помоћи да живе нормално као становници осталих градова.

Остале Вијести