НОВОСТИ

“Нема основа за измјене Изборног закона БиХ, Шмит нема право да се мијеша”

26/12/2023

Посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ требало би, на хитној сједници у петак, да разматрају Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ чији су предлагачи посланици Клуба СДА. Кристијан Шмит затражио је прошле седмице да Парламентарна скупштина изгласа измјене Изборног закона БиХ. Из Републике Српске речено је да да нелегитимни Шмит нема право да се мијеша и да нема основа за упућивање измјена и допуна Изборног закона по хитној процедури с обзиром на то да у тексту овог законског акта пише да ће се нове технологије примјењивати од избора 2026. године.

 

 

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је да се Шмит неће никада ништа питати, па ни о Изборном закону БиХ, јер није легитиман.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сања Вулић изјавила је да СНСД јесте за измјене Изборног закона, али за нови закон који ће заједно креирати Срби, Хрвати, Бошњаци, а не “ШИК” – Шмитова изборна комисија.

Посланик СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Милорад Којић рекао је да је ова странка за измјене Изборног закона које ће донијети и усагласити представници парламентарних партија, а не неко наметнути са стране.

Посланик СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Мирослав Вујичић рекао је да СНСД неће подржати измјене Изборног закона БиХ које је креирао ОХР и Шмит који настоји да га спроведе преко Централне изборне комисије БиХ.

Остале Вијести