НОВОСТИ

Нешић: Бећировић највећи рушитељ БиХ

15/07/2023

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић “кренуо у разваљивање Оружаних снага БиХ” и још једном доказао да је највећи рушитељ БиХ.

 

 

Нешић је истакао да је блокирање усвајања Плана структуре генералског кора ништа друго до жеље да Бећировић свој рејтинг ојача сејањем мржње према Србима, саопштено је из ДНС-а.

– Ваљда увјерен у своје срамотне ријечи које је изговорио у Поточарима да су “Срби највеће зло, а Србија центар тог зла”, Бећировић је дошао у акутну фазу да не вјерује ни свом партијском колеги Зукану Хелезу који је предлагач Плана структуре генералског кора у Оружаним снагама БиХ – навео је Нешић, који је и Министар безбједности у Савјету министара.

Он је додао да ће то потпуно одсуство одговорности можда ојачати Бећировићев рејтинг али ће додатно ослабити БиХ.

– Једно је сигурно – Републику Српску неће угрозити као што нису деценије мржње које долазе из Сарајева – истакао је Нешић.

Лидер ДНС-а додаје да Бећировић треба да објасни онима који су га бирали зашто то ради и зашто крши Закон о одбрани.

– Желим да вјерујем да је бошњачки народ прозрео његово понашање, популизам и шовинизам који уносе сјеме раздора и тјерају људе из земље. Бећировић је навикао да двије деценије лагодно живи на буџетским јаслама од испразне реторике. Али, овај народ заслужује далеко више – заслужује политичаре који раде и испуњавају своје законске обавезе – навео је Нешић.

Он истиче да Бошњаци заслужују лидере који ће градити пријатељства и доводити инвеститоре, а не оне који их свађају и са комшијама и са свијетом и тјерају сваког ко би овдје уложио свој новац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести