НОВОСТИ

Нешић: Bезбједност добра, неодговорни политичари изазивају одређене тензије

14/12/2023

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да је у Агенцији за истраге и заштиту БиХ добио потврду да је безбједносна ситуација у БиХ добра, али да неодговорни политичари зарад личне промоције изазивају одређене тензије.

Нешић је навео да је од директора Агенције за истраге и заштиту Дарка Ћулума добио информацију да је БиХ у овом тренутку безбједнија него све земље у окружењу, али и многе европске земље.

 

– Као примјер је навео Француску, гдје имате квартове у које полиција не улази – рекао је Нешић новинарима у Источном Сарајеву.

 

Он је истакао да га је Ћулум данас информисао о активностима које СИПА предузима, постигнутим резултатима, као и о приоритетима ове безбједносне агенције када су у питању борба против тероризма, ратни злочини, финансијски и организовани криминал.

 

Према његовим ријечима, Ћулум је јасно рекао да је СИПА спремна да одговори на све могуће изазове који се могу појавити у БиХ.

 

– Наше безбједносне агенције професионално врше свој посао, одговарају изазовима и у будућности ће то наставити да раде”, нагласио је Нешић.

 

Нешић је рекао да га је Ћулум данас информисао да ће БиХ у наредном периоду вјероватно имати проблем са илегалним миграцијама, јер се користе за стицање добити.

 

– Формирају се криминалне групе које превозе мигрантске групе из тачке А у тачку Б за одређен новчани износ и то ће у будућности бити пред нама. Вјерујем да ће наше безбједносне агенције успјети то да ријеше и да и даље под контролом држимо мигрантску кризу -навео је Нешић.

 

Коментаришући недавно отказани састанак са Европолом, Нешић је рекао да је састанак отказан из њима оправданих разлога, а да ће нови бити одржан у првом кварталу наредне године.

Остале Вијести