НОВОСТИ

Нешић: Бошњачки политичари разарају БиХ

09/03/2024

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да бошњачки политичари у овом тренутку највише разарају БиХ, те да је једино рјешење мирна дисолуција – да сваки народ крене својим путем и да буду добре комшије.

 

 

– Очигледно је ријеч о једној немогућој држави гдје имамо три историје, три садашњости и три будућности и сматрам да сваки народ треба да крене својим путем – рекао је Нешић поводом сазнања да бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници.

 

Он је истакао да све што је добро за БиХ и што представља пут БиХ ка ЕУ, чине представници Републике Српске у институцијама на нивоу БиХ.

 

– У овом тренутку Република Српска је локомотива европског пута БиХ. Ако боље погледате, већину закона на европском путу су управо урадили људи који представљају Републику Српску – навео је Нешић за Срну.

 

Он је рекао да се може говорити о ретроградној политици бошњачких политичара и европској политици Републике Српске и српског народа.

 

– Жао ми је бошњачког народа, јер не могу да изађу из периода 1992-1995. године, не могу да изађу из лажне наметнуте жртве рата и лажне наметнуте тезе да су Срби агресори. У БиХ је био грађански рат у којем су страдали припадници и српског и бошњачког и хрватског народа и свака жртва заслужује поштовање, али очигледно бошњачки народ, захваљујући својим политичарима не може да направи искорак у 21. вијек и да раде на томе да овај простор буде нормалан за живот – закључио је Нешић.

 

Вечерње новости су дошле до сазнања да бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници која би требало да буде представљена на сједници Генералне скупштине УН у априлу.

 

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић нагласила је да се активности амбасадора при Сталној мисији УН Златка Лагумџије спроводе без сагласности Предсједништва, те указала да у БиХ годинама постоји злоупотреба када је ријеч о спољнополитичком дјеловању.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести