НОВОСТИ

Нешић: Гогановићу од данас заштита, а тражићемо да је имају сви српски представници у Сарајеву

18/01/2024

У договору са министром Кошарцем, предузећемо активности из наше надлежности, и инсистираћемо да Гогановић већ данас добије заштиту Дирекције за координацију полицијских тијела, истакао је министар безбједности Ненад Нешић, након састанака са замјеником министра одбране у Савјету министара Александром Гогановићем, и замјеником пресједавујуће у Савјету министара Сташом Кошарцем.

– Није ми јасно да министар Зукан Хелез није позвао Гогановића. Да се тако нешто десило у мом кабинету, било коме, имао би много већу подршку него што је има сада Гогановић. На примјеру Гогановића видјећемо да ли систем у БиХ финкционише. Напад на Гогановића је напад и на БиХ, али прије свега на Републику Српску и све њене функционере. Да ли је Сарајево сигурно мјесто за Србе? На то питање мораће нам дати одговор многе институције и Тужилаштво, као и припадници полицијских агенција – истакао је Нешић.

 

Нешић је поручио да очекује да сви стану у одбрану Гогановића.

 

– Тражићемо да се уради анализа ко је још од српских представника у Сарајеву угрожен, и да му се додијели полицијска пратња, док не прођу ова тешка времена, која су узрокавона ратно хушкачком политиком бошњачких политичара – поручио је Нешић.

 

Подсјећамо, Гогановић је нападнут јуче у Сарајеву након политичког судског процеса предсједнику Републике Српске Милораду Додику уз узвике “Живио бег Хелез, смрт Србину Гогановићу”.

Остале Вијести