НОВОСТИ

Нешић: Напад на српску дјецу у Бихаћу – пораз БиХ

29/12/2023

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је Срни да напад на младе српске фудбалере из Дрвара на турниру у Бихаћу показује да национална нетрпељивост Бошњака према Србима у овом тренутку представља пораз БиХ.

 

 

Нешић је осудио било какве нападе у БиХ, те указао да је очигледно да се морају предузети одређене мјере како би се националне тензије спустиле уколико је то могуће.

– Питање је да ли је то могуће и шта је право рјешење? Очигледно да је БиХ немогућа и да се ради о земљи која се одржава на силу. Гледајући то са свих аспеката, сматрам да је рјешење у мирној дисолуцији и да свако буде домаћин у својој кући и организује такмичење како сматра да треба, а ми да будемо добре комшије и сарађујемо – рекао је Нешић.

Он је навео да је само када сви у БиХ добију оно што треба, а то је да буду домаћини у својој кући, могуће спуштање тензија.

Екипа младих фудбалера из Дрвара нападнута је физички и вербално на турниру у малом фудбалу у Бихаћу, а том приликом један малољетни играч је лакше повријеђен. Нападачи су младим фудбалерима из Дрвара псовали “српску и четничку мајку”.

Остале Вијести