НОВОСТИ

Нешић: Није успио покушај стигматизације српског народа

23/05/2024

Чињеница да већина земаља чланица Уједињених нација није гласала за резолуцију о Сребреници представља јасну потврду побједе Александра Вучића у борби за истину о српском народу, изјавио је министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.

 

 

Нешић је поручио да је “овај резултат доказ да хистерија и покушаји стигматизације српског народа нису успјели”.

– Резултат гласања у Генералној скупштини УН показује да међународна заједница све више препознаје истину и одбија да се повинује једностраним наративима који су покушали да представе српски народ у негативном свјетлу. Овај успјех српске дипломатије, под вођством предсједника Србије Александра Вучића, доказује да истина о догађајима из деведесетих година излази на видјело, упркос покушајима да се наш народ неправедно окриви и стигматизује. Бошњачки представници можда сматрају да су постигли неку врсту побједе, али овим процесом су заправо отворили врата Србији да на глобалном нивоу представи истину о дешавањима из тог периода – рекао је Нешић.

Нешић је нагласио да је “српска дипломатија показала своју снагу и посвећеност у одбрани националних интереса и истине”.

– Овај тренутак треба да буде подстицај за даљи рад на јачању наших дипломатских активности и сарадње са међународном заједницом, како бисмо наставили да представљамо истину и штитимо интересе нашег народа. Република Србија и Република Српска морају наставити са својим снажним дипломатским активностима у том смислу – поручио је Нешић.

Нешић је истакао да се “нада да су бошњачки политички лидери напокон схватили да нису и неће доживјети просперитет, развој и бољу будућност ако на дневни ред стално враћају приче из ратних година”.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести