НОВОСТИ

Нешић: Нико није толико урушио Предсјендиштво БиХ као Бећировић и Комшић

11/10/2023

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да се, захваљујући бошњачком и хрватском члану Предсједништва БиХ Денису Бећировићи и Жељку Комшићу Предсједништво БиХ претворило у циркусантску институцију која својим представама за пробрану публику покушава измамити аплаузе симпатизера.

– Нико није толико урушио Предсједништво БиХ као њих двојица. Као што су усвојили Закон о транспорту гаса, тако су исто могли усвојити закон да за викенд нећемо помјерати казаљке на сату или да забрањујемо истраживања у свемиру. Ефекти су једнаки. Устав БиХ је децидно прописао девет надлежности Предсједништва БиХ и ниједна од њих није област енергетике и транспорта. Дакле, ако неко руши Дејтонски мировни споразум онда су то Бећировић и Комшић који себи грабе овлашћења која им Устав БиХ није прописао – наглашава Нешић.

 

Умјесто да покушају поправити имиџ БиХ у свијету не би ли и овдје дошао неки инвеститор, додаје Нешић, овај двојац својим циркусима и отварањима нових криза из БиХ настоји отјерати и оно мало инвеститора.

 

– Да није тужно било би смијешно слушати Бећировића како се хвалиса законом за који и сам зна да неће бити усвојен. У суштини, вара и лаже своје бираче. Сигурно га нису бирали да им сије лажи, него да ради у корист друштва – додаје Нешић.

 

Коментаришући закључке које су усвојили Комшић и Бећировић, а на које је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић најавила вето, Нешић каже да очекује да ће њен вето добити подршку у Народној скупштини Републике Српске.

 

– Лицемјерство двојице бошњачких чланова Предсједништва је на врхунцу. С једне стране се куну у БиХ, а онда траже санкционисање једног њеног дијела и с дубоком мржњом своје стрелице усмјеравају ка Републици Српској. Онда се чуде зашто Срби не воле БиХ коју представљају њих двојица – рекао је Нешић.

 

Бећировић и Комшић, истиче он, не могу ништа Републици Српској јер је она плод воље српског народа и постојаће док је Срба.

 

– Али итекако су урушили БиХ и захваљујући њима двојици ово је најгори сазив Предсједништва БиХ од њеног настанка. Потпуно су обесмислили најважнију институцију која на све личи сем на државни орган – закључује Нешић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести