НОВОСТИ

Нешић: Процес против Додика и Лукића политички монтиран

01/11/2023

Министар безбједности у БиХ Ненад Нешић рекао је да је процес који се пред Судом БиХ води против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића политички монтиран.

 

 

Нешић је истакао да је причао са многобројним адвокатима, тужиоцима и стручњацима из области права који су му рекли да је то парадокс и лакрдија од суђења.

– Смију се људи, кажу да је то једна лакрдија од суђења. Оно што сам ја могао да чујем од еминентних правних стручњака јесте да они не вјерују да може доћи до било какве осуђујуће пресуде за предсједника Републике Српске и директора Службеног гласника – рекао је Нешић.

Он наводи да правни стручњаци очекују да Суд утврди да Додик и Лукић нису криви за оно што их Тужилаштво терети, а то је непоштовање одлука Кристијана Шмита.

– Очекују да ће Суд БиХ потврдити да је независно тијело, да суди на основу закона, односно Устава и да може донијети само једну логичну одлуку, а то је да одбаци, односно, да огласи, да нису криви ни Додик ни Лукић – рекао је Нешић.

Остале Вијести