НОВОСТИ

Нешић: Рушење институција властите земље је велеиздаја, подршка Вучићу

25/12/2023

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић поручио је поводом насилних демонстрација у Србији да је рушење институција своје земље велеиздаја, те да се патриотска опозиција са влашћу такмичи у лојалности и поштовању институција државе, не руши их и не промовише вандализам.

– Ако је ово “Србија против насиља”, какви ли би били да нису самопрокламовани борци против насиља?”, написао је Нешић на друштвеној мрежи Икс.

 

Нешић је поручио опозицији Србије да губе сваке изборе, јер народ осјећа да не поштују своју земљу, да јој нису лојални и да свјесно раде на дестабилизацији за ко зна чије интересе.

 

 

– Након синоћне срамоте и насиља, увјерен сам да вам грађани Србије више не би дозволили ни цензус да пређете. Мирна и безбједна Србија увијек ће поразити ону насилну мањину – рекао је Нешић и упутио подршку институцијама Србије и предсједнику Александру Вучићу.

 

Демонстранти и посланици листе “Србија против насиља” покушали су синоћ насилно да уђу у зграду Скупштине града у Београду. Након што су разбили стакло на вратима, задржале су их полицијске снаге на улазу у зграду. Ухапшено је више од 35 особа.

 

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је након хитне сједнице Савјета за националну безбједност да је покушано насилно заузимање институција државе Србије, те поручио грађанима Србије да не брину, да је држава озбиљна и да ће се супротставити свима који у овом виде прилику да униште Србију и изборну вољу грађана који су светиња.

 

 

Остале Вијести