НОВОСТИ

Нешић: Српска никада није била пријетња по безбједност

01/04/2024

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешића истакао је да Република Српска није никада била пријетња по безбједност, ни БиХ ни других, док су, нажалост, у бројним извјештајима Стејт департмента и земаља ЕУ поједине групе у Федерацији БиХ маркиране као пријетња глобалној безбједности због повезаности са терористичком организацијом “Исламска држава”.

Нешић је поручио замјенику предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денису Звидићу да НАТО трупе зове у Маочу, када их већ зове у Брчко диструкт.

 

– Денис никада није био у Брчком, посавјетовао бих му да оде и разговара са људима. У Брчком, ако хоће, може научити како Срби, Бошњаци и Хрвати заједно и мирно живе, међусобно се поштујући. Њихова дјеца иду у исте школе и немају двије школе под једним кровом, као што је то случај у ФБиХ – написао је Нешић на мрежи Икс.

 

 

Поводом Звидићевог позива на распоређивање мањег контигента НАТО-а на подручје Брчко дистрикта и фреквентије присуство снага ЕУФОР-а у повратничким мјестима, Нешић је навео да је тужно да политичар, који је добар дио свог живота власт, скоро 30 година након рата прича о рату умјесто о будућности, инвестицијама, радним мјестима.

 

– Не чух Денисов позив Западу: “Дођите и уложите овдје!”. Напротив, овом поруком им је поручио да овдје није безбједно, а капитал бјежи са мјеста која нису сигурна. Очито, баш га брига како народ живи, јер њему је добро на буџетским јаслама – додао је Нешић.

 

Кад је ријеч о безбједности повратника, Нешић је навео да би Звиздић да, чита извјештаје о безбједности, а “био би ред да их прочита за плату од 8.000 КМ”, видио да су сви инциденти у Републици Српској расвијетљени, за разлику од оних у ФБиХ.

 

– Да позовемо, Денисе, ЕУФОР да чува српске повратнике у Возући, Тумарама, Мостару, Зеници? Можда они расвијетле нападе који су се тамо дешавали. Можда не би било лоше ни да замолимо ЕУФОР да патролира улицама Сарајева, у којем влада Звиздићев Народ и правда, а гдје безбједност никада није била гора, па грађани мало-мало свједоче пуцњавама, убиствима, паљењу аутомобила и мафијашким обрачунима – навео је Нешић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести