НОВОСТИ

Нешић: Васкршњи сабор Српске и Србије афирмисање економских и културних пројеката

20/03/2024

Васкршњи сабор Српске и Србије није усмјерен против било кога нити против било чега, него је афирмисање економских и културних пројеката између Републике Српске и Србије. Од тога ће користи имати не само они који живе у Републици Српској, а међу њима има и Бошњака, него и цијела БиХ, рекао је Ненад Нешић министар безбједности у Савјету министара БиХ реагујући на изјаву Дениса Бећировића који је током разговора са Кристијаном Шмитом рекао да је најава одржавања сабора “апсолутно неприхватљива у демократском и цивилизованом свијету”.

Истиче да сваки економски пројекат у Републици Српској значи и економски напредак цијеле БиХ.

 

– Бошњачки члан Предсједништва, умјесто демагогије, тужакања и политике свађа, требао би за почетак прочитати члан 3.2. Устава БиХ који гласи:’ Ентитети имају право да успоставе специјалне паралелне односе са сусједним државама, у складу са суверенитетом и територијалним интегритетом БиХ” – каже Нешић.

 

Наводи да је регионална сарадња и нормализација односа, такође, један је од захтјева ЕУ.

 

– Шта има лоше у томе што Србија и Српска праве аутопут од Кузмина преко Раче и Бијељине ка Бањалуци. Тим аутопутем се возе и Бошњаци, Бошњаци из Јање ће такође лакше пласирати своје пољопривредне производе!? Шта је лоше у бројним економским пројектима који су отпочињани на ранијим заједничким сједницама влада Српске и Србије? – пита Нешић.

 

Умјесто што сије нетрпељивост, додаје Нешић, противи се економском напретку, Бећировић би нам могао набројати колико је то он инвеститора довео у ФБиХ?

 

– Који је његов допринос бољем животу? Србија је покренула пројекат повезивања Новог Пазара и Сарајева, и остала јој је још једна дионица да се уради, а Сарајево још није мрднуло прстом нити дефинисало трасу. Рад, а не демагогија, воде напретку и развоју – поручио је Нешић.

Остале Вијести