НОВОСТИ

Нешић затражио заштиту Симовићеве и свих грађана који су изложени пријетњама

11/01/2024

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић затражио је од надлежних институција заштиту Јоване Симовић са Пала, али и свих грађана који су ових дана изложени пријетњама на националној основи јер славе Дан Републике Српске.

 

 

Нешић је навео да га је данас у просторијама Министарства посјетила Симовићева, истичући да је због честитке коју је упутила на друштвеним мрежама поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, добијала озбиљне пријетње из Федерације БиХ.

– У разговору је истакла да је лавину пријетњи на Инстаграму и Тиктоку покренуо њен бивши тренер, који је од других тражио да дијеле њену фотографију и да је због њеног поступка прозивају – навео је Нешић.

Колико далеко су неки људи спремни да иду, Нешић је истакао да показује и чињеница да су на друштвеним мрежама прозивани не само Срби, већ и Бошњаци који Јовани лајкују фотографије и који су, под пријетњама, морали да уклоне свиђања са њених објава.

– Због тога сам надлежним институцијама у Републици Српској и Федерацији БиХ послао допис у којем тражим заштиту за Јовану Симовић, али и за све наше грађане који су ових дана изложени пријетњама на националној основи јер славе свој празник – написао је Нешић на друштвеним мрежама.

Према његовим ријечима, на то, као грађани Републике Српске, имају пуно право, као што и Бошњаци и Хрвати и сви грађани имају право да славе своје празнике и нико нема право да због тога угрожава било чију личну безбједност.

Остале Вијести