НОВОСТИ

Несторовић: Ми смо један народ, охрабрујуће Додикове поруке

09/01/2024

Предсједник Покрета “Ми, глас из народа” Бранимир Несторовић рекао је Срни да личним присуством прослави Дана Републике Српске у Бањалуци жели да пошаље поруку јединства српског народа, те истакао да су охрабрујуће поруке предсједника Српске Милорада Додика који говори о темама које су биле забрањене у прошлости, а односе се на будућност Срба.

 

 

Несторовић је рекао и да се његов покрет залаже за уједињење свих српских земаља, али да о тој теми није смјело да се разговара, док су представници других држава и народа отворено ковали планове и јавно саопштавали будуће кораке.

– Сви праве “велике Албаније”, велике државе, само Срби не смију да живе у истој држави. Мени је посебно драго што се у овом тренутку овако нешто дешава и слави, када је Република Српска под страховитим притиском и нападом, као и Срби у Црној Гори, Северној Македонији, те Косову и Метохији. То показује да смо ми један народ и да ћемо се заједно изборити – истакао је Несторовић.

Говорећи о поступку који се пред Судом БиХ води против предсједника Републике Српске Милорада Додика, Несторовић је навео да је БиХ одавно изашла из оквира легалности јер главну ријеч воде странци који суде и неизабрани странци који оптужују.

– Тај процес показује сву хипокризу Запада и двоструке стандарде. То је све део притиска, да би се људи уплашили да се повуку и да би странци наставили да раде свој посао. И избори у Србији показали су да то више нема упориште у српском народу. Већина не пристаје на то да се стидимо што смо Срби. Дошло је време да кажемо поносно – ми смо Срби – нагласио је Несторовић.

Република Српска прославља Дан Републике и 32 године постојања.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Република српског народа у БиХ.

Српску су основали српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали статус конститутивног народа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести