НОВОСТИ

Новаковић Бурсаћ: Бошњачке политичке контрадикције и празан скуп аргумената

09/10/2023

Делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да чин упућивања уставног амандмана Демократске фронте Жељка Комшића из априла 2022. године којим су намјеравали да за титулара над општим, јавним и добрима од општег интереса прогласе БиХ, суштински и формално најотвореније је признање једне бошњачке странке да не постоји уставни основ за регулисање државне имовине на нивоу БиХ, нити да је БиХ титулар било чега у овој земљи.

– Како су тада и навели у образложењу уставних амандмана, циљ им је био да измјенама Устава БиХ прецизно нормирају “власнички статус и права државе БиХ у погледу њене државне имовине”, јер вежаћи Устав БиХ, а ни други дијелови Дејтонског мировног споразума то једноставно не предвиђају, него власничка права и управљање општим добрима повјеравају ентитетима – истакла је Бурсаћева.

 

Она је рекла за Срну да није у потпуности јасно који је преображај доживио Жељко Комшић од априла 2022. године када је његова странка у парламентарну процедуру упутила наведени уставни амандман до ових дана када то исто хоће да ријеши некаквим законом предложеним Предсједништву БиХ, али је јасно да нити један, нити други покушај не могу да угледају свјетло дана напросто зато што нису у складу са Уставом, нити са реалним стањем у ком Република Српска и Федерација БиХ функционишу већ 28 година.

 

– Очито је да када год бошњачки представници покушају државну имовину приказати и доказати као “БиХ-државну” запетљају се у тешке контрадикције и упадају у празан скуп аргумената, што говори како о њиховој не/озбиљности, тако и о намјерама које су усмјерене само на једно – слабљење и развлашћивање Републике Српске по цијену и сопственог пада, јер то што заговарају у значајној мјери руши позиције и ФБиХ, односно правну сигурност многих послова и у том етитету – нагласила је Бурсаћева.

 

Имајући на уму да су право, правда, функционалност и развој основни принципу и мотиви представника Републике Српске, а да је имовина прецизно дефинисана и са њима усклађена, Бурсаћева је поручила да Република Српска никада неће и не може дозволити да се ико са њом поиграва како би остварно своје нездраве идеје и снове.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести