НОВОСТИ

Новаковић Бурсаћ: Циљ ПДП-а дестабилизација Српске

12/03/2023

Члан Предсједништва СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да “није требало проћи много времена да опозиција у Републици Српској путем дежурног телала, потредсједника ПДП-а Игора Црнатка, објелодани намјере и планове које се своде на дестабилизацију Републике Српске по задатку центара чије налоге и упуте свих године слиједе и ПДП и СДС, а због којих су их грађани и на прошлим изборима, 10. пут заредом, смјестили у опозициону клупу”.

 

Сњежана Новаковић Бурсаћ

Сњежана Новаковић Бурсаћ

 

Бурсаћева је нагласила да “када већ дуже времена Република Српска показује капацитет да мирно проведе изборе и имплементира резултате, да одржи стабилност инситуција, да у континуитету повећава плате и пензије, када се свим расположивим средствима бори за очување предуслова свог опстанка и развоја – очување имовине, политичким кепецима је стало до тога да обуздају фотографисање и контролишу објаве на друштвеним мрежама својих првака што је њихово право и може да буде легитиман циљ кад не могу или не смију да имају неки други”.

Међутим, додала је она, позив на свакодневна протестна окупљања на Тргу Крајине личи на сценарио по ком је ова дружина већ једном покушала да дестабилизује Републику и да се дочепа власти, а која се показала као бескрупулозна злоупотреба једне трагедије.

– Имајући на уму да и неке невладине организације позивају на протесте због непостојећег разлога, може се прилично јасно наслутити одакле ‘вјетар дува’ и који је циљ – истакла је Бурсаћева за Срну.

Она је додала да се главна политичка борба води на изборима, политика се проводи и одлуке се доносе у институцијама од оних којима су грађани дали повјерење, а фрустрацију, коју осјећају у ПДП-у јер су их грађани проказали и смјестили у губитничку лигу, нека третирају на својим органима а не на улици.

– У нестабилно и вријеме пуно регионалних и глобалних изазова, Републици Српској је неопходана стабилност, мир и одлуке засноване на добрим анализама, отвореном дијалогу заинтересованих страна о сваком питању, а свако другачије дјеловање се у у овом контексту може сматрати недобронамјерним – рекла је Бурсаћева.

Остале Вијести