НОВОСТИ

БОРИЛИ СЕ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ЧЕТНИЦИМА Војничка гробља у Београду: Има их 6 и на њима нису сахрањивани само савезници, већ и непријатељи! |

ЛОГОР ЗА ДЈЕЦУ ВЕЛИЧИНЕ 150 ФУДБАЛСКИХ ТЕРЕНА Доња Градина непобијен доказ геноцида НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима |

Додик поручио Миличевићу: Национално одговорна политика је и чување институција Српске |

У Народноослободилачкој борби у БиХ погинуло је највише Срба, па је логично да се сљедбеник нацистичке идеологије Кристијан Шмит окомио на оне који су били највећи трн у оку Трећем Рајху, оцијенио је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица. |

Патријарх Порфирије: Велики благослов долазак у Херцеговину |

Ковачевић: Све извјесније да Хелез има само мале људе у својој глави |

Нешић: Надлежне институције да се позабаве Хелезом |

Кристијан Шмит предмет подсмијеха у Њемачкој |

Којић: Покушаји легализације Шмита постали лакрдија |

Мостар дочекује патријарха српског Порфирија |

Новаковић Бурсаћ: Комисији за финансије и буџет пажњу привукао ревизорски извјештај МИП-а

15/06/2023

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је данас да су пажњу Комисије за финансије и буџет овог дома, којом она предсједава, привукли ревизорски извјештаји Министарства иностраних послова и Комисије за очување националних споменика.

 

 

– Подробније смо разматрали и радили саслушања осам институција које су имале мишљење са резервом и скретањем пажње, а посебну пажњу као Комисији нам је привукао ревизорски извјештај Министарства иностраних послова по питању укњижавања власништва над зградом коју користи министарство, а уписана је како се у извјештају наводи на Жељезнице ФБиХ – навела је Бурсаћева.

Говорећи о ревизорском извјештају Комисије за очување националних споменика, Бурсаћева је нагласила да се из тог извјештаја види да је дошло до кршења закона у смислу именовања извршног секретара, те да је Комисија у својим активностима изашла из свог мандата.

– Надам се да ћемо одговор зашто и како се то десило добити кроз информацију коју је тражио Дом народа да се достави Парламентарној скупштини о активностима Комисије, па ћемо се на бази тога касније опредјељивати – рекла је Бурсаћева новинарима у Сарајеву.

Она је навела да једногласно усвајање измјена и допуна Закона о ПДВ-у на донирану храну, није неуобичајено, те је нагласила да је Клуб посланика СНСД-а кроз закључке тражио да се посебна пажња посвети реализацији измјене.

– Ми ћемо се са ове стране, у капацитету који имамо као посланици потрудити да Управа за индиректно опорезивање изврши и формира систем адекватног праћења и спровођења ове измјене и допуне Закона, да нам се не би десило да имамо енормне количине дониране хране, јер би то значило класичну злоупотребу нечега што је толико осјетљива материја, а нико од нас то не жели – закључила је Бурсаћева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести