НОВОСТИ

Новаковић Бурсаћ: Навикли смо на манипулације политичког Сарајева

21/07/2023

Делегат српског народа у Дому народа парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да то што Златко Лагумџија и Елмедин Конаковић нису испоручили писмо генералног секретара УН Антонија Гутереса Кабинету српског члана Предсједништва, већ га развлаче по медијима, представља њихов однос према БиХ и њеним институцијама али, како ствари стоје, и према генералном секретару УН.

 

– Навикли су да манипулишу, јер само кроз манипулацију успијевају да одрже лажну слику о себи. Требало би обавијестити и генералног секретара УН директно, не преко Мисије БиХ, како се поигравају с његовим писмом – истакла је Бурсаћева.

 

Она је навела да је тачно да је „Гутерес писмо послао Мисији БиХ при УН, а вјероватно би тако и госпођа Жељка Цвијановић да је нису ставили под ембарго, јер су навикли да узурпирају оно што је заједничко и то приватизују“.

 

– Али, Гутересово писмо је отишло у медије, али не и на адресу српског члана Предсједништва. Толико о кредибилитету Лагумџије који се као слатко смије, али и министра иностраних послова. Они су очигледно и Гутереса ставили под ембарго, а не само српског члана Предсједништва – нагласила је Бурсаћева за Срну.

 

Успут, додала је она, они медији којима су дали то писмо, а није њима било намијењено, значи украли су га, добило је и нетачан превод ионако нетачне тврдње, па су ваљда по навици да БиХ бране лажима, додали испред ПИК-а и ријеч – једино, да би тако испало да је ПИК једино релевантно тијело за именовање високог представника.

 

– Што се тиче Лагумџије, може се он смијати колико хоће и може манупулисати Гутересом колико хоће и колико му то Гутерес дозволи, али ако мисли да ћемо се уморити од разоткривања њихових манипулација и штете коју наносе БиХ `бранећи` је лажима, може рачунати да ту умора неће бити – поручила је Бурсаћева.

 

Бурсаћева је навела да се и она слатко насмијала на Лагумџијин одговор.

 

– Баш шеретски, нема шта. Писмо српског члана Предсједништва је отишло и директно Гутересу, јер је јасно да га не би ни испоручили путем МИП-а и Сталне мисије УН. Министар иностраних послова је рекао да шаљу само ако су заједнички дописи Предсједништва, што је чиста лаж, а та лаж је и разоткривена путем медија. Испоручују се појединачни дописи друга два члана Предсједништва, али не и српског члана – нагласила је Бурсаћева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести