НОВОСТИ

Новаковић Бурсаћ: Нема европског пута без поштовања Устава

13/10/2023

Делегат у Kлубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је Срни да БиХ не може да има било какав пут, а камоли европски, ако он није усаглашен на унутрашњем плану и усклађен са Уставом и правним системом.

 

 

“Базична чињеница коју би требало да имамо сви на уму је да БиХ нема и не може да има икаквог пута, а камоли европског, евроатлантски да се помиње, ако он није усаглашен на унутрашњем плану и усклађен са Уставом и правним системом”, рекла је Бурсаћева.

Она је поручила да су они који пренебрегавају ову чињеницу обични телали и мегафони излизаних парола за једнократну употребу у уском кругу истомишљеника које никоме не користе, па ни њима.

“У закључцима и реакцијама бошњачких странака који се чују ових дана може се по ко зна који пут увиђети шта је узрок и кључни проблем неспоразума и нефункционалности ове земље, а он се своди на неприхватање уставне структуре и неуважавање темељне аргументације, другог и другачијег мишљења од политичког Сарајева”, истакла је Бурсаћева.

Она је оцијенила да функционалност, како је они доживљавају и виде, подразумијева усвајање само аката усклађених са њиховим визијом БиХ, политичким програмима и извитопереном визијом европског пута на ком обитавају и дјелују странци са ликом и дјелом намјесника који се претварају час у законодавце, час у уставотворце.

“Не знам ко их је убиједио да је ова визија нормална, прихватљива и корисна за `државу БиХ` како је воле звати, када је неодржива и непроводива”, рекла је Бурсаћева.

Она је поручила да Република Српска и њени представници не могу и не желе да прихвате правни у политички кошмар у који све уводе недобронамјерни представници дијела међународне заједнице кроз наметања закона, неуставне одлуке судова и неутемељене идеје о “БиХ државној имовини”.

“Нећемо спречавати неке да живе као поданици и у нереду ако је то њихов избор, али наша је дужност да заштитимо своје капацитете и надлежности и у томе ћемо истрајати”, закључила је Бурсаћева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести