НОВОСТИ

Новаковић Бурсаћ: Стабилност је вјероватно нарушена у Бећировићевој глави

28/07/2023

Делегат српског народа у Дому народа парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да, према свим релевантним подацима, у БиХ није нарушена стабилност, те да оно што чине људи попут бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића постаје проблем који оптерећује односе у БиХ.

 

Сарајево – Сњежана Новаковић Бурсаћ

 

Бурсаћева је нагласила да нездраве идеје и конструкције суштински представљају лични, као и проблем окружења и политичке опције којој припадају људи попут Бећировића.

“Сви релевантни подаци показују да у БиХ нису нарушени мир и стабилност, поготово не акцијама Милорада Додика и СНСД-а. Стабилност је вјероватно нарушена у Бећировићевој глави, а самим тим и мир његовог окружења”, рекла је Бурсаћева Срни, реагујући на Бећировићеве тврдње да је мир у БиХ угрожен “антидејтонским и противуставним дјеловањем предсједника Републике Српске Милорада Додика” и да због тога хитно треба појачати снаге Еуфора у БиХ.

Она је констатовала да већ дуже Бећировић и још неки појединци исте политичке опције, који су игром случаја дошли до власти, показују својеврсну опсједнутост Милорадом Додиком.

“Тешко је повјеровати да то раде озбиљни људи. То постаје проблем који оптерећује односе у БиХ. Јадна је држава коју лажима и конструкцијама прави или мисли да прави Денис Бећировић. Таквим методама никада ништа није направљено, па неће ни оно што замишља да прави Бећировић”, рекла је Бурсаћева.

Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић рекао је за аустријски “Дер стандард” да је мир у БиХ и региону озбиљно угрожен и да је од изузетне важности хитно распоређивање додатних и знатно снажнијих снага Еуфора у БиХ, у што краћем временском року.

“Сматрам да би нове трупе Еуфора требало примарно распоредити у Брчко дистрикту, као и на другим стратешким подручјима”, рекао је Бећировић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести