НОВОСТИ

Новаковић Бурсаћ: Странци пријетње виде у ријечима, а не у директној разградњи Дејтона

07/11/2023

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ оцијенила је да је занимљиво то што одређене амбасаде и амбасадори у БиХ имају селективан вид, па у ријечима виде пријетње, а на директним дјелима разградње Дејтонског споразума и Устава БиХ имају слијепу мрљу.

 

 

-Тај чудни поремећај је, вјероватно, индукован тежњама и жељама за рекомпозицијом ове земље по цијену њене дестабилизације или је она, у ствари, циљ па се зато нису протеклих година ни видјели ни чули позиви за успостављање функционалности БиХ на бази њеног Устава – изјавила је Бурсаћева Срни.

Реагујући на саопштење Амбасаде САД у којем се наводи да је, како кажу, сепаратистичка политика Милорада Додика опасна по стабилност не само БиХ већ и цијелог западног Балкана, она је истакла да се од свега у БиХ види само условна и условљена реакција институција Републике Српске које имају обавезу и од народа добијен задатак да заштите њено право.

– То је видљиво и у случају реакције на одређене изјаве предсједника Републике Српске Милорада Додика – закључила је Бурсаћева.

Остале Вијести