НОВОСТИ

Новаковић Бурсаћ: Вјештачке афере посебна врста рата против Српске

18/10/2023

Делегат Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине Сњежана Новаковић Бурсаћ сматра да настанак, развој и методе кориштене у двије вјештачки створене афере “Икона” и “Кисеоник” потпуно поткрепљују тврдњу да је ријеч о посебној врсти рата који се води на дневно-политичком, али и психолошком нивоу против институција Републике Српске и појединаца који вршећи своју, демократским путем додијељену улогу, представљају Републику на највишем нивоу.

 

 

– Постоји мала разлика у томе што је афера “Икона” имала за циљ дискредитацију личности Милорада Додика на домаћем и међународном нивоу, док је афера “Кисеоник” имала за циљ да уздрма повјерење грађана у здравство, односно у витални систем за свако друштво, и то у тренуцима када је готово свака породица у Републици Српској имала неког болесног члана, што је злочин посебне врсте – рекла је Бурсаћева.

Према њеним ријечима, из ових активности, али и неких које су претходиле, а које су за мету имале безбједносни систем Републике Српске, јасно се види матрица и синхронизација дјеловања групе медија и појединаца.

– Обично почиње лажним текстовима и спиновима неких федералних медија и портала, које спремно и синхронизовано као успостављену квази-истину преузима група братских им по недјелу медија и портала из Републике Српске, те група дежурних аналитичара и опозиционих политичара – нагласила је Бурсаћева.

Она је истакла да у том мрачном колу уплетеном ради стварања лажног наратива, збуњивања јавности, стварања неповјерења и закретања свијести народа против својих институција они онда једни друге цитирају, преносе лажи, све док им се не баци нека нова “кост”, односно док им не додијеле неки други задатак.

– Осим матрице пласирања лажи, синхронизације изјава и активности ове групе, чини ми се да им је заједнички финансијер, односно налогодавац који се са високом прецизношћу може лоцирати у некој од амбасада – рекла је Бурсаћева за Срну, појашњавајући да је ријеч о центрима који у овој земљи подривају све – од истине до уставног поретка у покушају стварања поданичког миљеа и уређења БиХ по мјери унитариста.

Делегат Клуба српског народа у Дому народа указује да је у томе свему највећа брана предсједник Републике Српске Милорад Додик, због чега је и логично да им је он мета највећег броја најбруталнијих напада, укључујући и овај посљедњи у облику судске фарсе.

– Иако тешке и са ожиљцима које наша јавност осјећа и данас, афере “Икона” и “Кисеоник” требало би да нам послуже као добра лекција о томе како треба да се бранимо, односно од кога Република Српска све може да очекује субверзивне ударе, посебно када су у питању политичари – указала је Бурсаћева.

Она сматра да казна за такве мора да услиједи, изразивши увјерење да грађани на изборима неће пропустити прилику да је испоруче појединцима “заслужнима” за ударе на институције Српске и играње за туђи рачун.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести