НОВОСТИ

Орлић: Курти – кривац за дешавања на Космету

27/09/2023

Предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић изјавио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти искључиви кривац за све што се дешава на Косову и Метохији јер је покушавао да насиљем доведе до отвореног сукоба, да увуче Србију у то, а самим тим и у сукоб са НАТО како би спровео свој крајњи циљ – етничко чишћење.

– Познато нам је да ће Курти и даље да води своју прљаву кампању и против предсједника Србије и против српске државе и против припадника српског народа на Косову и Метохији на сваки начин. Нажалост, видјели смо шта можемо да очекујемо када је реч о реакцијама неких споља и колико тих реакција нема, а наравно да дио одговорности сносе и они – рекао је Орлић за ТВ “Пинк”.

 

Он је указао да о безбједности на Косову и Метохији не може да води рачуна Курти, који је кривац за све што се догодило, са својом моноетничком полицијом.

 

– То је потпуно јасно свима и само је питање хоћете ли да покажете одговорност и да коначно предузмете нешто што треба да предузмете – рекао је Орлић.

 

Он је навео да нису Срби били против тога да сами преузму контролу безбједности кроз учешће у полицијским снагама о простору на ком живе.

 

– Формирајте заједницу српских општина /ЗСО/, урадите оно што вам је обавеза коју сте потписали сами и ми ћемо да водимо рачуна и о учешћу у полицијским снагама – рекао је Орлић.

 

Он је подсјетио да је приштинска страна говорила да ниједна обавеза за њих не важи и да неће да спроведу ништа из споразума и закључио да је самим тим јасно ко је кривац за сва дешавања на Косову и Метохији.

 

– Да ли има неко ко стварно не разумије да се све ово дешава због Куртија за ког ниједан споразум не важи? – упитао је Орлић.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести