НОВОСТИ

Перовић: Успјешна посјета Вишковића, Додик са Путином почетком новембра

13/10/2023

Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић оцијенио је да је посјета републичке делегације Русији, предвођене премијером Радованом Вишковићем, изузетно корисна и успјешна када је ријеч о енергетским питањима и пројектима, те најавио да би почетком новембра требало да се састану предсједници Српске и Русије Милорад Додик и Владимир Путин.

 

 

Перовић је рекао Срни да за сада не би откривао о чему би Додик и Путин у Русији тада могли да разговарају, али је на плану актуелне посјете Вишковића рекао да је премијер у оквиру Шесте руске недјеље енергетике у Москви имао изузетно запажен наступ, као и важне састанке са руским привредницима и естаблишментом у вези са будућом сарадњом у бројним областима.

Он је рекао да је био са Вишковићем приликом посјете компанији “Зарубежњефт”, те да су погледали презентацију њемачке компаније “Сапиенти”, која сарађује са великим фирмама попут “Џенерал електрика”, “Кавасакија” и слично.

– Ту је било ријечи о гасификацији Српске. Договорено је управо да се уради одређена студија изводљивости у смислу да се Српска што оптималније гасификује. А закључак је у суштини да то буде без цијеви и гасовода, јер би то било много скупо и неисплативо. Дакле, све може да се направи са `лнџ-ијем` односно такозваним течним гасом – рекао је Перовић.

Он је констатовао да је и на састанцима руских званичника и привредника са Вишковићем потврђено да цијене гаса за Српску остају и даље најповољније могуће, а поготово у односу на Европу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести